Ellen Door Menalda van Schouwenburg
 

Wie ben ikEllen Door Menalda van Schouwenburg

Even voorstellen:

Ik ben Ellen Door Menalda van Schouwenburg.

In 1987 ben ik afgestudeerd  als fysiotherapeut aan de Twentse Academie voor Fysiotherapie in Enschede. Van 1987 tot 2013 ben ik werkzaam geweest  in de Praktijk voor Fysiotherapie Hamerlink/ Slooyer  te Rijssen als fysiotherapeut gespecialiseerd in het bekken. Vanaf augustus 2013 ben ik als zelfstandig fysiotherapeut werkzaam in mijn eigen praktijk te Holten. Dit doe ik 1 dag en behandel daar mensen . De andere dagen werk ik met paarden.

Ferrari1Mijn eigen paard Ferrari kwam in februari 1996 in Utrecht te staan waar hij geopereerd moest worden aan een hoornzuil. Na 3 weken zou ik hem met een aangepast beslag weer kunnen rijden maar helaas pakte het anders uit.
Na 3 weken lag hij weer op de operatietafel omdat het helemaal niet goed met hem ging. Uiteindelijk heb ik hem na 3 maanden weer meegenomen, stokkreupel met onbekende oorzaak. Ferrari heeft een jaar in de wei gestaan en ik moest hem voeren daar waar hij lag of stond, lopen kon hij bijna niet.Ferrari 1 jaar na de operatie

 Na dat jaar leek hij toch weer wat beter te kunnen lopen. Met mijn humane kennis heb ik hem gerevalideerd vergelijkend met een patiënt die ik in behandeling had. De prognose was 1 keer in de week een buitenritje op een onregelmatig lopend paard. Maar na 2 jaar reden hij en ik  Z dressuur!

Voor mij is hij de aanleiding geweest om de 2 jarige vervolgopleiding te doen voor fysiotherapie bij dieren.
In 1997 ben ik daarvoor geslaagd.
Mijn humane baan kreeg eerst voorrang. En naast de bekkenfysiotherapie heb ik ook nog 3 jaar acupunctuur gestudeerd bij de NAAS waar ik in 2005 ben afgestudeerd. Inmiddels werd mijn praktijk voor de dieren zo druk dat ik besloten heb om humaan af te bouwen om me meer op de dieren te kunnen richten. Daaruit is een samenwerkingsverband ontstaan met Dierenkliniek Hellendoorn en Dierenkliniek Ferrari 2 jaar na de operatieDeventer.

In 2007 ben ik begonnen aan de 2 jarige opleiding osteopathie voor paarden bij Vluggen Instituut. Dit is een internationale opleiding. In dec. 2008 heb ik met succes de opleiding afgerond en mag ik de titel E.D.O. dragen.

In de paardensport was ik actief met mijn zelfgefokte Lancet merrie uit een Ulft/Uniform  merrie Shamenta. Ferrari 2008 , 21 jaar!Helaas heb ik in 2009 in verband met een beenbreuk afscheid van haar moeten nemen. Gelukkig staat zij model voor mijn site, zodat we haar nooit vergeten. Inmiddels ben ik weer helemaal blij met mijn nieuwe paard Bentley. Hij is van 2006.
Mijn oude Ferrari is inmiddels met pensioen (hij is van 1987) en loopt heerlijk als het heertje in de wei. De uiteindelijke diagnose wil ik jullie niet onthouden. De eerste hoornzuil heeft een stuk van zijn hoefbeen weggedrukt, en een nieuwe heeft zich weer gevormd ,en van het hoefkatrolmechanisme is op foto niets meer terug te vinden . Medisch is het eigenlijk niet mogelijk dat hij überhaupt weer zou functioneren en zeker niet op Z nivo. Dus een bikkel is het!

 

 
© BungeWerk Webdesign