Ellen Door Menalda van Schouwenburg
 

wat doe ik

fysiotherapie bij paarden

Wanneer u met uw dier bij mij komt start ik altijd met een vraaggesprek zodat ik kan inventariseren waar de problemen vandaan komen en welke omstandigheden de klachten beïnvloeden. Tegelijkertijd observeer ik uw dier in zijn beweging. Aansluitend volgt het onderzoek, bestaande uit specifieke tests en metingen.


De diagnose en het behandelplan zullen daarna  met u besproken worden, waarna ik direct start met de behandeling.
werkwijzeIk ben van mening dat u als eigenaar zich ervan bewust moet zijn dat u een belangrijke rol vervult bij de revalidatie van uw dier. Want een groot deel van de revalidatieperiode bent u degene die met uw dier aan het oefenen is. In totaal zal het aantal behandelingen( natuurlijk afhankelijk van de diagnose) tussen de 2 en 4 zijn, verspreid over een aantal weken. Wanneer de behandeling afgesloten is rapporteer ik aan de verwijzend dierenarts.


werkwijzeIk ben een groot voorstander van multidisciplinaire samenwerking. Wanneer een ieder vanuit zijn eigen discipline naar uw dier kijkt en de behandelingen worden op elkaar afgestemd, ontstaat zo naar mijn mening is de optimale zorg voor uw dier.
Ik heb dan ook een uitgebreid netwerk opgebouwd van deskundigen met wie ik samenwerk: dierenartsen, paardentandartsen, hoefsmeden, instructeurs, holistische dierenartsen, zadelmakers, aquatherapiecentra, etc. U kunt ze terug vinden bij de links.

 
© BungeWerk Webdesign